Filmhuis Stiens

in MFC de Skalm te Stiens, Pyter Jurjensstrjitte 17, 9051 BR Stiens

Films waar je over napraat, of alleen stil van wordt....

Filmhuisnieuws

Maandag 29 januari: ‘The big sick’ bijzondere romantische komedie

16-01-2018

Na een optreden ontmoet de Pakistaans-Amerikaanse stand-up komiek Kumail de Amerikaanse Emily. Hoewel zij geen relatie wil, ontstaat die toch. Het lijkt het begin van een doorsnee romantische komedie. Maar ‘The big sick’ is veel meer dan dat. Omdat hoofdrolspeler Kumail Nanjiani alles zelf heeft meegemaakt. ‘The big sick’ is een bijzondere film. Filmhuis Stiens vertoont hem maandag 29 januari in De Skalm in Stiens. Aanvang 20 uur.

Het begint allemaal vrij standaard. Leuke jongen ontmoet dito meisje. Ze gaan samen uit. Maar al snel pakken zich donkere wolken samen boven hun prille relatie: Kumail verzwijgt dat zijn ouders hem proberen uit te huwelijken aan een Pakistaans meisje. Het gevolg: een knallende ruzie.

Kort daarna belandt Emily in een coma, als gevolg van een zeldzame ziekte. Omdat haar beste vriendin verhinderd is, vraagt die aan Kumail om Emily bij te staan. In het ziekenhuis moet hij direct een belangrijke beslissing nemen: mogen de doktoren Emily in een kunstmatige coma brengen, zodat haar lichaam de infectie beter kan bestrijden?

Kumail ontmoet dan voor het eerst haar ouders. Zijn eigen ouders weten intussen niet dat hij met een Amerikaans meisje omgaat en organiseren regelmatig ‘toevallig’ vrouwelijk bezoek, te weten mogelijke Pakistaanse huwelijkskandidaten.

Het scenario is geschreven door Kumail zelf en zijn vrouw Emily Gordon. Emily wordt prachtig gespeeld door Zoe Kazan, de kleindochter van de vermaarde regisseur Elia Kazan.

‘The big sick’ laat zien dat het verdoezelen van waarheden omwille van de goede vrede nooit een verstandig plan is voor de lange termijn. En dat iedereen er beter van wordt als je elkaar met open blik tegemoet treedt. Door het originele plot is deze film volgens NRC ,,de beste romantische komedie in jaren”.

Lees verder

AANBIEDINGEN - UITVERKOOP

16-10-2017

Onderstaande speelfilms werden het afgelopen seizoen vertoond in Filmhuis Stiens. De DVD's worden u door het filmhuis tegen een gereduceerde prijs te koop aangeboden. Door één of meerdere DVD's te kopen steunt u het filmhuis. Bestellen kunt u via de bestelknop rechtsonder op deze pagina.

Hidden Figures€ 10,00
Certain Women€ 5,00
The Idol€ 5,00
Jackie€ 5,00

 

Lees verder