Filmhuis Stiens

in MFC de Skalm te Stiens, Pyter Jurjensstrjitte 17, 9051 BR Stiens

Films waar je over napraat, of alleen stil van wordt....

Filmhuisnieuws

maandag 27 nov 2017: 'Een portret van drie vrouwen'

14-11-2017

Een portret van drie vrouwen

Een portret van drie vrouwen in de Amerikaanse staat Montana die elk op een belangrijk punt van hun leven verkeren. Dat is de film ‘Certain Women’ die Filmhuis Stiens vertoont op maandag 27 november a.s. Aanvang 20 uur in De Skalm.

‘Certain Women’ is gebaseerd op verhalen van de Amerikaanse schrijfster Maile Meloy. Advocate Laura krijgt te maken met een gijzelingssituatie door toedoen van een cliënt die moeilijk de juridische problemen kan aanvaarden waarin hij terecht is gekomen. Gina, moeder en echtgenote, heeft haar zinnen gezet op de zandstenen in de tuin van een oude man om daarmee een eigen huis te kunnen bouwen. Inval-lerares Elizabeth wordt geconfronteerd met een cursiste die als een blok voor haar valt.

De verhalen van de vrouwen volgen elkaar in de film op zonder dat er echte verbanden worden gelegd tussen hen. Slechts een keer in elk akte wordt er bijna terloops een verbinding gelegd tussen een reeds eerder opgevoerd personage. 

‘Certain Women’ is geregisseerd door Kathy Reichardt die al eerder samenwerkte met de drie hoofdrolspeelsters Laura Dern, Kristen Stewart en Michelle Williams. Het is een film met kleine, waardevolle lessen over het leven. ,,Een bedachtzaam meesterstuk”, aldus de Volkskrant.

Lees verder

AANBIEDINGEN - UITVERKOOP

16-10-2017

Onderstaande speelfilms werden het afgelopen seizoen vertoond in Filmhuis Stiens. De DVD's worden u door het filmhuis tegen een gereduceerde prijs (€ 5,00) te koop aangeboden. Door één of meerdere DVD's te kopen steunt u het filmhuis. Bestellen kunt u via de bestelknop rechtsonder op deze pagina.

Zookeeper's Wife€ 5,00
Hidden Figures€ 5,00
Miracles from heaven€ 5,00
The Idol€ 5,00
Jackie€5,00

 

Lees verder