voorstellingen tot en met december
 GEANNULEERD

i.v.m. covid-19 maatregelen rijksoverheid

Antoinette dans les Cévennes (2020)

Komedie
97 minuten

Frankrijk
9 jaar e.o.

Geregisseerd door: Caroline Vignal

Met onder meer: Laure Calamy, Benjamin Lavernhe en Olivia Côte.

 

ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES is een vrolijke, Franse komedie met een glansrol voor Laure Calamy (winnaar beste actrice César Award 2021). In de prachtige bergen komt Antoinette zichzelf tegen. Herkenbaar, wrang en hilarisch tegelijk.

Antoinette is een schooljuf van groep 8 en is dolblij wanneer haar schooljaar erop zit. Ze heeft een affaire met Vladimir, de vader van één van haar leerlingen en ze hadden afgesproken dat ze heimelijk samen op vakantie zouden gaan. Ze kijkt uit naar die geplande romantische week met haar minnaar Vladimir. Wanneer Vladimir meldt dat zijn vrouw een wandelvakantie in het nationaal park van de Cevennen in Zuid-Frankrijk heeft geregeld, voelt Antoinette zich afgewezen.

Antoinette denkt niet lang na en besluit dezelfde vakantie te boeken en dezelfde wandeling te maken met een ezel als lastdier en zo haar geliefde achterna te reizen. Onvoorbereid op een wandeltocht gaan is echter niet zo verstandig en haar plannetje werkt dan ook anders uit dan ze had verwacht. Maar wel een reis met mooie ontmoetingen, lekker eten en schitterende natuur.

Een hoofdrol in de film is weggelegd voor Patrick, de koppige ezel en lastdier die Antoinette vergezelt op haar bijzonder avontuur.

ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020. Hoofdrolspeelster Laure Calamy won voor haar rol de prijs 'beste actrice' tijdens de César Awards 2021)

Bron: Cineart.nl

RECENSIES:

‘Dé zonnige komedie van het najaar’
- MAX Magazine

*** ‘Antoinette doet qua toon nog het meest denken aan een Franse SOOF
- VPRO Cinema

*** ‘Op de achtergrond van wisselend geslaagde slapstick schittert daar dat heerlijke landschap vol pittoreske dorpjes’
- Algemeen Dagblad

*** ‘Scenarist en regisseur Caroline Vignal brengt de natuur adembenemend mooi in beeld’
- De Telegraaf

*** ‘Vignal brengt de natuur in de regio mooi in beeld en weet treffend de sfeer te vatten op Franse langeafstandswandelpaden’
- NRC

**** 'Een licht verteerbare, sympathieke en amusante romantische komedie'
- Vertigo

*** 'Een aardige wandelroadmovie’
- De Volkskrant

Maximaal 30 bezoekers dus op=op!

Reserveren is in verband met de Corona maatregelen verplicht!

Wees er op tijd bij en reserveer hier