'een historisch en waargebeurd misdaaddrama over een vrouw die de geschiedenis voorgoed veranderde...’ 
 

maandag 24 februari a.s.

Meer info zie programma

BEAUTIFUL BOY (2018)

Verenigde Staten
Drama / Biografie
120 minuten
16 jaar e.o.

geregisseerd door Felix van Groeningen met Steve Carell, Timothée Chalamet en Maura Tierney

De film Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon, een verhaal dat werd opgeschreven door zowel de vader als de zoon.

Journalist David Sheff  (Steve Carell) woont samen met Karen met wie hij twee kinderen heeft. En hij onderhoudt een goede band met zijn zoon Nic (Timothée Chalamet) uit zijn huwelijk met Vicki. David en zijn tienerzoon Nic zijn twee handen op één buik. Hoewel de achttienjarige Nic Sheff alles mee lijkt te hebben in het leven – hij is mooi, slim en een getalenteerde schrijver – kiest hij toch voor de drugs en worstelt met een crystal meth-verslaving. Iets wat vader David maar moeilijk kan begrijpen. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is los laten soms de enige mogelijkheid?  Vader David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden.

De Vlaamse regisseur Felix van Groeningen (De helaasheid der dingen) verdeelt in zijn Hollywooddebuut de tijd netjes tussen vader en zoon, maar toch is in de film de glansrol voor Chalamet (Call Me By Your Name), die fantastisch is als de wankele, zoekende Nic.

 

 

content image

 ★★★★ VPRO Cinema 'Chalamet is fantastisch als de wankelende,
              zoekende Nic'
 
★★★★ de Volkskrant 'Verontrustend drama'
 
★★★★ NRC  'Uitzonderlijk acteerwerk stuwt Beautiful Boy'
 ★★★    The Guardian  'Een Oscarwaardige prestatie van Chalamet'

Zie ook VPRO Cinema: Regiseur Felix van Groeningen over Beautiful Boy

Foto: IMDb