'een historisch en waargebeurd misdaaddrama over een vrouw die de geschiedenis voorgoed veranderde...’ 
 

maandag 24 februari a.s.

Meer info zie programma

BECOMING ASTRID (2018)

Alternatieve titel: Unga Astrid

Zweden
Biografie / Drama
123 minuten
AL

geregisseerd door Pernille Fischer Christensen met Maria Bonnevie, Trine Dyrholm en Björn Gustafsson

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen.

Als vrijpostige tiener op het Zweedse platteland van de jaren twintig krijgt Astrid Lindgren een baantje bij de lokale krant. Wanneer ze zwanger raakt van de getrouwde hoofdredacteur leidt dat uiteraard tot problemen, maar Astrid slaat zich er kranig doorheen.

Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht en besloot om los te komen van de normen van de maatschappij.

Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Een episode uit het leven van de jonge Astrid Lindgren die bewijst dat de schrijfster van Pippi Langkous en Ronja de Roversdochter zelf even sterk en eigengereid was als de heldinnen die ze creëerde.

content image

★★★★ VPRO Cinema  'Fraai biografisch drama over jonge jaren Astrid Lindgren'

★★★★ de VOLKSKRANT ‘In Becoming Astrid krijgt de vrouw achter de beroemde jeugdboekenauteur de aandacht die ze verdient’

Foto: VPRO.nl