FILMHUISNIEUWS

‘The Worst Person in the World’ is het verhaal van bijna dertiger Julie die wel eens keuzes in haar leven maakt die verkeerd uitpakken. Maar ze is gewoon op zoek naar haar eigen plek in de turbulente wereld van tegenwoordig. De film kreeg vorig jaar Oscarnominaties voor beste scenario en beste buitenlandse productie en veel 4- en 5-sterren recensies. Filmhuis Stiens vertoont ‘The Worst Person in the World’ maandag 3 oktober a.s. in De Skalm. Aanvang 20.00 uur.

De film volgt Julie in twaalf hoofdstukken plus een proloog en een epiloog. De Noorse regisseur Joachim Trier maakte daar kleine verhaaltjes van die afwisselend spannend, broeierig, komisch en ontroerend zijn.

De personages in ‘The Worst Person’ hebben soms de neiging om spontaan iets heel onverstandigs te doen als je niet meer weet wat je met jezelf en je leven wil. En al ben je vooral op jezelf aangewezen, je kunt ook mooie dingen halen uit verbindingen met anderen. Er bestaat gewoon niet één goede manier om het leven te leven, dat is de geruststellende boodschap.

Julie wordt geweldig gespeeld door Renate Reinsve. Ze is niet uitgesproken knap maar heeft een uitstraling waarvoor je door de knieën gaat.

Reserveren via knop 'kaarten reserveren' onderaan de webpagina.

Geachte filmliefhebber,

Het bestuur heeft in oktober 2021 na rijp beraad besloten twee belangrijke veranderingen door te voeren. Ten eerste wordt de prijs van een toegangskaartje, nadat die jarenlang gelijk is gebleven, met 1 euro verhoogd. Dat is nodig, omdat de kosten van de licenties voor de vertoonde films fors zijn gestegen.

De tweede verandering is dat voortaan -  net als bij veel theaters en andere evenementen al gebruikelijk is – in de prijs van het kaartje ook die van een consumptie in de pauze zit. Dat maakt het voor u en voor ons in de pauze gemakkelijker.

Het bestuur Stichting Filmhuis Stiens