ALLEEN TOEGANG MET HET CORONATOEGANGSBEWIJS
(op de app of op papier)

The Good Liar (2019)

Verenigde Staten
Drama / Misdaad
109 minuten
12 jaar eo

geregisseerd door Bill Condon
met Helen Mirren, Ian McKellen en Russell Tovey

The Good Liar is een dramatische thriller over meesteroplichter Roy Courtnay (Ian McKellen). Roy Courtnay (Ian McKellen) wil nog eenmaal een grote slag slaan door een rijke weduwe te duperen. Zijn vrienden waarschuwen hem, maar hij gaat ervoor. Roy heeft al snel een doelwit op het oog: Betty McLeish (Helen Mirren) een weduwe die miljoenen waard is.

Betty McLeish is een rustige Engelse vrouw die haar man is kwijtgeraakt en kwetsbaar is in die zin dat ze veel empathie heeft met mensen. Ze mist gezelschap en iemand om naar het theater of de bioscoop te gaan of uit eten. Ze gaat online en vindt Roy een charmante en grappige man, maar als beroepsoplichter een persoon met een crimineel verleden. Roy verleidt Betty via de datingsite en weet haar al snel te overtuigen om het leven samen verder door te brengen. Hij kan zijn geluk niet op, zij is miljoenen waard. Hoe onschuldig waren ze beiden in het invullen van hun profiel? Maar wanneer Betty haar huis en leven met hem deelt, betrapt Roy zichzelf erop dat hij om haar is gaan geven. Al snel blijkt dat er meer mysteries zijn en verandert zijn eenvoudige zwendel daarmee in een levensgevaarlijk spel.

The Good Liar is gebaseerd op het internationaal geprezen boek van Nicholas Searle. De hoofdrollen worden vertolkt door acteerlegende en Oscarwinnaar (The Queen) Helen Mirren en Oscar nominee (Lord of the Rings en Gods and Monsters) Ian McKellen. Het is de eerste speelfilmsamenwerking voor Helen en Ian. Beide waren echter eerder al samen op het podium verschenen in het stuk "Dance of Death" van August Strindberg in het Broadhurst Theatre in New York in 2001.

Bron: warnerbros.nl

AWARDS/NOMINATIES:

AARP Movies for Grownups Awards 2020
Nominated Best Actress Helen Mirren               

Alliance of Women Film Journalists 2020
Actress Defying Age and Ageism Helen Mirren Nominated

Satellite Awards 2019  
Best Actress, Drama Helen Mirren  Nominated 

The Queerties 2020     
Film Performance Ian McKellen Nominated

Foto: Kinepolis.nl

RECENSIE:

★★★★ The Guardian 'Schitterend en onweerstaanbaar'.

★★★/ Filmtotaal.nl 'Condon brengt het verhaal met vaart en een innemende toon...'

★★★ Trouw 'Zeventig­plussers Mirren en McKellen ­kunnen nog zo innemend zijn, ze hadden een complexere film ­verdiend'.

 

Maximaal 30 bezoekers dus op=op! 

Reserveren is in verband met de Corona maatregelen verplicht!

Wees er op tijd bij en reserveer hier: