Twee zussen met familiezorgen

Yoli en Elf zijn twee zussen die opgroeiden in een gezin van Mennonieten en op volwassen leeftijd hun strikt religieuze leven achter zich hebben gelaten. De voortdurend twijfelende Yoli is een schrijfster met een writer’s block die op het punt staat te scheiden. Elf is een aan depressies lijdende concertpianiste. Het zijn de hoofdpersonen in All my puny sorrows, de film die Filmhuis Stiens maandag 6 februari draait in de Nije Skalm. Aanvang 20 uur.  

All my puny sorrows is in Nederland alleen te zien geweest op het festival Films By The Sea in Vlissingen, afgelopen september, en was daar een van de publieksfavorieten. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2014 van de Canadese schrijfster Miriam Toews.

Wanneer Elf in het ziekenhuis belandt na een nieuwe poging zichzelf van het leven te beroven, keert Yoli terug naar huis in Winnipeg. Daar wordt ze gedwongen de situatie van haar zus onder ogen te zien, evenals het onverwerkte familietrauma waar geen van beiden raad mee weet.