ALLEEN TOEGANG MET HET CORONATOEGANGSBEWIJS
(op de app of op papier)

FILMHUIS STIENS

Protocol coronatoegangsbewijs

Als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen na 25 september zal vanaf 4 oktober 2021 Filmhuis Stiens bij de voorstellingen in de Skalm gebruik maken van de CoronaCheck-app voor bezoekers vanaf 13 jaar. De toegang tot het filmhuis zal alleen verleend worden op vertoon van een geldige QR-code uit de CoronaCheck app of op papier en vanaf 14 jaar in combinatie met een geldig ID (Paspoort, Identiteitskaart of Rijbewijs). Een bewijs in een andere vorm (zoals b.v. het ‘gele boekje’) is niet geldig.

Hoe werkt het ?

Bij binnenkomst van de Skalm laten alle bezoekers de CoronaCheck-app op hun telefoon of middels een print op papier de QR-code zien;

  • Een filmhuismedewerker scant vervolgens de QR-code en controleert of de naam bij de code overeenkomt met het legitimatiebewijs van de bezoeker;
  • Omdat wij verplicht zijn te controleren of de QR-code hoort bij de juiste persoon is het belangrijk uw legitimatiebewijs bij u te hebben om toegelaten te kunnen worden.
  • Iedereen die volledig gevaccineerd is, volledig hersteld is van een besmetting met het corona-virus óf beschikt over een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud en waarbij de identificatie klopt, kan vervolgens het Filmhuis binnen gaan.

Op deze site van de Rijksoverheid staat precies uitgelegd hoe het werkt en waar je de app kunt downloaden.

De filmhuismedewerker ziet alleen of de bezoeker aan een van de drie voorwaarden voldoet, zonder te kunnen zien of je wel of niet gevaccineerd bent en zal daar ook niet naar vragen.

Bezoekers die niet gevaccineerd zijn en niet beschikken over een herstelbewijs, kunnen zich gratis laten testen bij een van de locaties van Testen voor Toegang.

Door kaarten te reserveren op onze website verklaart elke bezoeker te beschikken over een geldige QR-code en identiteitsbewijs. Bezoekers die zich niet kunnen legitimeren of die niet beschikken over een geldige QR-code mogen wij helaas niet toelaten tot onze voorstellingen.

In geval van een "Last Minute filmbezoek zonder reservering geldt bovenstaande eveneens, echter dient dan tevens een registratiefomulier te worden ingevuld en zal een gezondheidscheck worden gedaan door de controlerende filmhuismedewerker.

Graag tot ziens in het Filmhuis Stiens!

Maar heeft u een of meer van de volgende klachten:

  • Verkoudheidsklachten zoals, neusverkoudheid, niezen, loopneus, keelpijn;
  • Benauwdheid;
  • Lichte hoest;
  • Koorts;
  • Of plotseling verlies van reuk of smaak?

Blijf dan thuis en laat u testen op corona.