Filmhuis Stiens

in MFC de Skalm te Stiens, Pyter Jurjensstrjitte 17, 9051 BR Stiens

Films waar je over napraat, of alleen stil van wordt....

PROGRAMMA

content image

MAXIMAAL 50 FILMBEZOEKERS PER VOORSTELLING,  DUS KOOP TIJDIG EEN KAARTJE OF RESERVEER !
(KASSA OPEN OM 19:30) VOL=VOL

content image

Maandag 29 JANUARI 2018

THE BIG SICK (2017)

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
119 minuten
AL          

geregisseerd door Michael Showalter
met Kumail Nanjiani, Zoe Kazan en Aidy Bryant

Waargebeurde romkom van comedian Kumail Nanjiani die zijn relatie met een Amerikaans meisje verzwijgt voor zijn traditionele Pakistaanse ouders.

De in Pakistan geboren Kumail heeft een relatie met een Amerikaanse vrouw, Emily. Samen moeten ze de verwachtingen zien te overwinnen van zijn familie en hun 1400 jaar oude tradities. Zijn ouders blijven hem onophoudelijk bestoken met potentiële bruiden voor een gearrangeerd huwelijk. Kumail probeert zich staande te houden tussen de twee totaal verschillende werelden.

(Bron: MovieMeter.nl)

content image

Maandag 12 FEBRUARI 2018

RETOUR EN BOURGOGNE (2017)

Frankrijk
Komedie / Drama
113 minuten     
12 jaar e.o.

geregisseerd door Cédric Klapisch
met François Civil, Ana Girardot en Pio Marmaï

Jean heeft tien jaar geleden zijn gezin en zijn geboortestreek Bourgogne verlaten om de hele wereld rond te reizen. Wanneer hij verneemt dat zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar het land van zijn jeugd. Hij ziet er zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie weer. Hun vader overleed vlak voor het begin van de oogst. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. In de tijdspanne van een jaar, op het ritme van de seizoenen die elkaar opvolgen, zullen deze drie jonge volwassenen hun broederschap terugvinden of opnieuw uitvinden. Ze zullen allen tot bloei komen en rijper worden, samen met de wijn die zij produceren.

(Bron: Moviemeter.nl)

content image

Maandag 26 FEBRUARI 2018

LOVING (2016)

Verenigde Staten
Drama
123 minuten     
12 jaar e.o.

geregisseerd door Jeff Nichols
met Joel Edgerton, Ruth Negga en Will Dalton

Waargebeurd drama over Mildred en Richard Loving die vochten om de grondwet te wijzigen opdat hun interraciale huwelijk niet meer illegaal zou zijn.

Richard (Joel Edgerton) en Mildred Loving (Ruth Negga) trouwen in 1958 en worden vervolgens gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Hen wordt verteld dat de straf vervalt als ze de staat Virginia verlaten. De enige reden voor dit alles is dat Richard een blanke man is en dat Mildred een zwarte vrouw is.

(Bron: MovieMeter.nl)

content image

Maandag 12 MAART 2018

TITEL VOLGT

content image

Maandag 26 MAART 2018

TITEL VOLGT

content image

Maandag 9 APRIL 2018

TITEL VOLGT